Fietstocht Fietsen voor Muziek

OP DE DERDE ZONDAG IN SEPTEMBER:
Fietsen voor Muziek

Het is als vanzelfsprekend dat de hobby van al onze leden het maken van muziek is. Maar om op optredens goed voor de dag te komen, kom je er niet alleen met een goede klank en uitvoering. Ook de representatie is zeer belangrijk. Om onze uniformen en instrumentarium op een goed peil te houden, houden wij jaarlijks een tweetal acties. Ten eerste is dit onze jaarlijkse donateursactie. Dit is een soort van huis-aan-huiscollecte ten bate van ons uniformen- en instrumentenfonds. Maar de belangrijkste en leukste actie voor en van ons is toch wel Fietsen voor Muziek.

GMK-fietsen-voor-muziekZoals de naam al doet vermoeden wordt er deze dag gefietst. Niet door onze leden, maar wel door bijna 1500 andere mensen uit de nabije en de verre omgeving. Het GMK organiseert deze fietstocht van 40 kilometer en zet haar leden in om deze tocht prettig te laten verlopen. Zij zorgen o.a. voor een veilige oversteek op drukke punten en zij bemannen de posten die om de 5 kilometer zijn: de snoeppost (5 km), de koffiepost (10 km), erwtensoeppost (15 km), plaspost (toiletwagen op de helft van de tocht), pannenkoekenpost (25 km), appelpost (30 km) en ijspost (35 km). Na 40 km kunt U bij de finish nog lang nakletsen onder het genot van een lekker drankje.

Sommige deelnemers, vooral kinderen, laten zich voor deze fietstocht sponsoren. Voor het geld dat zij ophalen verdienen zij een prijsje. Ook wordt er onder alle deelnemers een fiets verloot! Redenen genoeg dus om gezellig mee te fietsen op deze 3e zondag in september.

Deze actie is altijd weer een groot succes! Zowel voor het Gerwens Muziekkorps als voor de deelnemende fietsers!

Aangezien Garage Janssen haar deuren heeft gesloten vindt de start plaats in D’n Heuvel.

Starten kan tussen 11.00u en 13.00u.

Meer informatie : Email: fvm@gerwensmuziekkorps.nl