Diamanten huwelijksfeest in Gerwen, Mia en Noud zestig jaar een paar

Mia van Issum en Noud Leenders zijn begin februari zestig jaar een paar.  Dat gaat zaterdag 9 februari gevierd worden in Dorpshuis Den Heuvel in Gerwen.
De receptie is ´s avonds van zes tot half negen en iedereen is van harte welkom.  “Hopelijk zien we jullie dan!”, zo luidt de tekst op de uitnodiging.
Heel Gerwen is dus van harte uitgenodigd om Mia en Noud te feliciteren met hun diamanten huwelijk!

Een aantal vrienden en bekenden hebben de 84-jarige Mia van Issum al gelukgewenst met het bereiken van deze mijlpaal.
‘Mia, van harte gefeliciteerd en onvoorstelbaar dat je het zestig jaar hebt volgehouden met Noud (87 jaar).  Hier is zeker een proficiat op zijn plaats”.

Het verloofde stel
Het verloofde stel

Mariahout en Gerwen
Mia van Issum is op 22 oktober 1934 geboren in Horst-America en getogen in Gerwen. Het gezin Van Issum telde vijf dochters en drie zonen.
Noud Leenders is van 15 november 1913, een boerenzoon geboren in Lieshout, de naam Mariahout is pas na 1931 aan het boerendorp gegeven.
Het gezin Leenders telde vier zonen en twee dochters. Noud verdiende de kost onder meer als chauffeur bij Van Gend & Loos en bij wasserij Morgenlicht.

Noud was jarenlang chauffeur bij Van Gend & Loos
Noud was jarenlang chauffeur bij Van Gend & Loos

Samen was het echtpaar ook te vinden in de kantine van de plaatselijke voetbalclub RKGSV. Mia achter de bar en Noud meestal langs de lijn als fervent fan van alle elftallen van RKGSV en hij was een luidruchtige supporter.

Laar, Mgr. Frenkenstraat, De Bogerd
Mia en Noud trouwden begin 1959, in januari op het Nuenense gemeentehuis voor de wet en 5 februari in de parochiekerk in Gerwen.
Mia en Noud hebben twee kinderen (Gerrie en Hans), vier kleinkinderen (Marijke, Hans, Koen en Mark) en vijf achterkleinkinderen. De achterkleinkinderen heten Sam, Daan, Lynn, Tessa en Willem.
Dochter Gerrie zag 14 maart 1960 het daglicht, zoon Hans is twee jaar later op 24 februari geboren en beiden wonen in Gerwen. Mia en Noud woonden na hun huwelijk eerst aan het Laar 4 en toen op nummer 6, daarna verhuisden ze naar de Mgr. Frenkenstraat 1 en nu wonen ze al bijna twintig jaar aan De Bogerd.
De Bogerd 2 staat min of meer in de tuin van hun eerste huis aan het Laar. Zestig jaar getrouwd en ook zestig jaar woonachtig in Gerwen.

Mia: bezige bij
Mia was al een bezige bij toen ze verkering kreeg met Noud.
Ze werkte in het gezin van Claartje en Piet Geven (vandaar de bruidsmeisjes Elly en Marlies Geven op bijgaande foto) en was leidster Akka van de plaatselijke afdeling van jeugd- en jongerenorganisatie Jong Nederland (vanaf 1955).

Het bruidspaar met de bruidsmeisjes Elly en Marlies Geven
Het bruidspaar met de bruidsmeisjes Elly en Marlies Geven

Mia is belangstellend, vriendelijk en ‘wereldberoemd’ in Gerwen.
Ze is van grote betekenis voor veel mensen in haar omgeving.
Een kleine greep uit haar bezigheden en hobby’s: actief bij Kookgroep Ittemee, maaltijden klaarmaken en weggeven aan diverse oude of zieke Gerwenaren, creatief met papier en verf (ze gaf o.a. cursussen papiervouwen bij de Werkgroep Leefbaarheid Gerwen), was tien jaar kok in een gezinsvervangend tehuis, behulpzaam met inzamelingen voor een brandwondencentrum, was dertig jaar lid van het Gerwens Gemengd Koor en is nog steeds een vrolijke carnavalsvierder.

Noud: druk baasje
Noud is een druk baasje. Hij slaagt er steeds weer in om iedereen nadrukkelijk van zijn aanwezigheid op de hoogte te brengen. Zo was hij in 1978 Prins Noud D’n Urste bij de Gerwense carnavalsvereniging De Narre-Kappen.

Prins Noud dun Urste
Prins Noud dun Urste

Mia werd op haar 80-ste door De Narre-Kappen uitgeroepen tot Senior van het Jaar 2015.
Noud is een wielerfan van het eerste uur en een echte kenner van de wielersport. Zo was Noud supporter van zijn zwager Christ van Issum en ondersteuner van zijn zwager Toon Bouw bij de organisatie van de Grote Ronde van Gerwen, een wielerklassieker die al vanaf 1967 in wielerdorp Gerwen op het programma staat.
Noud was in 1987 mede-oprichter van De Gerwense Renners, een supportersclub voor jeugdige wielrenners die in de loop der jaren een toerclub van wegfietsers en mountainbikers is geworden.
Bij het 25-jarig bestaan van De Gerwense Renner werd Noud gehuldigd.
Onlangs nog kwam Noud als sidekick van fietsprofessor Wim Daniëls op het podium tijdens de presentatie van het boek ‘Fiets’ in wielercafé De Stam in Gerwen (zie foto).

Noud (links) aan het woord bij schrijver Wim Daniëls
Noud (links) aan het woord bij schrijver Wim Daniëls…(Foto: Peter Klomp)

Noud Leenders is ook invaller voor bezorgers van dit weekblad Rond de Linde.

Invaller-bezorger van Rond de Linde
De inmiddels 87-jarige Noud Leenders bezorgt soms het weekblad Rond de Linde – de enige échte Nuenense krant – in een wijkje in ons dorp. Noud loopt en fietst dan langs de brievenbussen in diverse straten. Hij is invaller voor bezorgers die wel eens ziek zijn of een weekje met vakantie gaan.
“Ik heb dat meiske van Rond de Linde gezegd dat ze de weekbladen maar bij ons moet afgeven als er uitvallers zijn. Ik doe dat graag en dan hebben de mensen wat te lezen.
Rond de Linde bestaat zestig jaar en wij zijn al zo lang getrouwd. Wa goa den tijd toch snel….”, aldus laat Noud Leenders luid en duidelijk weten.

Mia en Noud op de bank in hun woning in Gerwen
Mia en Noud op de bank in hun woning in Gerwen…(foto Cees van Keulen)

Uitnodiging voor de receptie
Zaterdag 9 februari is iedereen van harte uitgenodigd op de receptie van Mia en Noud.
Ze zijn maar liefst 60 jaar getrouwd! Van 18.00 tot 20.30 uur kan iedereen het diamanten paar gelukwensen in Dorpshuis Den Heuvel, Heuvel 11 in Gerwen.