André van der Maat-Dag geslaagd: Gerwen schoon

Gerwen is weer zwerfvuilvrij dankzij basisschoolkinderen en vrijwilligers. De start van André van der Maat-Dag was vrijdagochtend 24 maart op Brede School Heuvelrijk. De straten rondom Heuvelrijk zagen er vrijdagmiddag al proper uit. En zaterdag 25 maart kwamen bij de kiosk op het Heuvelplein veel vrijwilligers, jong en oud, bijeen om gezamenlijk de rest van het dorp Gerwen en buitengebied te verlossen van het zwerfvuil. De organisatoren trakteerden de vrijwilligers op soep en koffie en vierden zo de geslaagde André van der Maatdag. Ad Donkers en Toon Raaijmakers, die namens de organisatoren de schoonmaakactie op touw zetten, meldden na afloop vol trots: Gerwen is schoon opgeleverd!  

De Landelijke Opschoondag heet in Gerwen André van der Maat-dag ter nagedachtenis aan straatjutter André van der Maat die in 2011 op 80-jarige leeftijd overleed. Hij hield in zijn eentje Gerwen en omgeving jarenlang schoon van zwerfafval.

Onder de vrijwilligers in Gerwen leden van de dorpsraad en van de Werkgroep Leefbaarheid Gerwen die gezamenlijk deze jaarlijkse actie organiseren. Twee Nuenense wethouders en een raadslid hielpen de Gerwenaren een handje. Gehuld in hesjes en uitgerust met afvalgrijpers en vuilniszakken trokken de vrijwilligers door de straten en dreven. De afvalcontainer bij ’t Huysven was goed gevuld met alle verzamelde vuil en de gemeente zorgde voor afvoer.