Activiteitenkalender december 2017

Op maandagmiddag is er vanaf 13:30 uur de wekelijkse inloop in D’n Heuvel. Kom een kop koffie, thee of iets fris bij ons drinken. Er gaat vanaf 13:30 uur altijd een groepje wandelen rondom Gerwen. Na het wandelen schuiven ook zij gezellig even aan bij de inloop om iets te drinken en bij te praten.  Let op: op 25 december en 1 januari is geen inloop.

Op zaterdag(!) 16 dec zorgen de ITTEMEE-koks weer voor een lekkere maaltijd.

Op 8 januari is er een nieuwjaarsbijeenkomst voor alle Gerwenaren in D’n Heuvel tussen 13:30 en 17 uur.

4 dec | Sinterklaas dobbelspel

Het Sinterklaas dobbelspel is een vrolijk spel met kleine cadeautjes en opdrachten die je uitvoert bij het dobbelen. Om mee te kunnen doen breng je drie ingepakte cadeautjes mee naar de inloop, ingepakt in Sinterklaaspapier. Deze cadeautjes hoeven niet persé nu gekocht te zijn. Het mag ook iets nieuws zijn dat je zelf ooit gekregen hebt en nooit gebruikt. Of iets dat je zelf gemaakt hebt. Vooral iets leuks of grappigs. De WLG vult de stapel cadeautjes aan met nog wat extra cadeautjes.

Maandag 4 december
Tijd: het spel start om 14 uur en duurt tot 15:30 à 16 uur.
Waar: In de Heuvel
Breng zelf drie ingepakte cadeautjes mee.

Je hoeft je niet aan te melden, breng cadeautjes mee en schuif aan.

8 dec | Museumbezoek aan De Wieger

Museum De WiegerFoto: Ton Hartjens

Op vrijdag 8 december verzamelen we om 09:15 uur op het Heuvelplein in Gerwen. Vandaar rijden wij naar Deurne waar wij om 10 uur in het museum “De Wieger” worden verwacht. Verwacht wordt dat wij om ca. 12:30 uur weer teruggaan naar Gerwen.

We bezoeken een expositie over het leven en werk van Jules de Corte. De tentoonstelling heet “als ik van Brabant zing”.

De kosten voor de koffie met vlaai en de rondleidster zijn € 10 p.p. Museumjaarkaart voor de entree is gratis.

Voor meer informatie en opgeven zie hier.

11 dec | Kinderknutselworkshop: maskers maken II

Deze workshop bestaat uit twee delen. We hebben op de eerste middag (20 november) de maskers al geboetseerd van klei. In de dagen daarna zijn de maskers door de organisatie gedroogd en in een keramiekoven gebakken. De tweede middag (11 december) gaan we de maskers verven. Het is dus twee keer lekker knutselen! De workshop wordt door drie keigezellige kleidames begeleid: Marijke Bartzke, Millie Groesen en Joke Kocken.

• Voor kinderen van 9 tot 12 jaar
• Deel II is op 11 december van 15:30 tot 17 uur

11 dec | Optreden van Ingrid Gans

Ingrid Gans uit Gerwen

Maandagmiddag 11 december kunt u weer komen genieten van de muziek van de in Gerwen woonachtige zangeres Ingrid Gans. Dat doet ze tijdens de inloop­­middag van de WLG in D’n Heuvel.

Ingrid begeleidt zichzelf op de akoestische gitaar en met haar prachtige stem zingt ze zichzelf regelrecht je hart in. Een van haar grootste muzikale passies is gedichten op muziek zetten.

Ingrid zingt over leven en dood en alles wat daar tussen ligt. Liedjes die tot nadenken stemmen, je doen glimlachen, je doen meeleven en je dichter bij je gevoel brengen. Kom een middagje ontspannen genieten van akoestische muziek in D’n Heuvel.

De start van het optreden is om 14 uur.

16 dec | “ITTEMEE?”-maaltijd — Let op: dit keer op zaterdag!

Als er nog plaats was en u heeft een bevestiging van uw reservering ontvangen dan kunt u vanavond aanschuiven bij de maaltijd die de ITTEMEE-koks vandaag voor u bereiden. U bent welkom vanaf 17:45 uur. De maaltijd kost € 8,50, dat is inclusief koffie of thee na.
Pinnen is niet mogelijk. Aanmelden voor de maaltijd kan via de website of per e-mail naar ittemee.wlg@gmail.com.

De avond zit inmiddels al vol, er kan alleen nog ingetekend worden voor de reservelijst.

18 dec | Samen kerststukjes maken

Kerststukje

Breng zelf een schaal, vaas of glas mee waar je een kerststukje van wilt maken. Breng ook zelf takjes, besjes en andere leuke spulletjes mee om het op te maken. Een snoeischaar is heel handig om mee te brengen. De WLG zorgt voor oasis en extra groen. Rond half 4 sluiten wij deze middag sfeervol af met een glaasje. Het is gewoon in de Heuvel.
Tijd: vanaf 13:30 uur. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.

Museumbezoeken 2017-2018

Museum De WiegerFoto: Ton Hartjens

Evenals vorige jaren organiseert de Werkgroep Leefbaar Gerwen ook dit jaar weer een aantal leuke museumbezoeken. Nieuwsgierig welke? U kunt het zien en uzelf eventueel aanmelden via Museumbezoeken 2017-2018.

8 jan | Nieuwjaarsbijeenkomst

Op 8 januari is er een nieuwjaarsbijeenkomst voor alle Gerwenaren in D’n Heuvel tussen 13:30 en 17 uur.