Tim Kliphuis Trio met gipsygitarist Paulus Schäfer op podium in de Stam Gerwen

Wanneer:
22 januari 2018 @ 20:00 – 22:30
2018-01-22T20:00:00+01:00
2018-01-22T22:30:00+01:00
Waar:
Cafe de Stam
Gerwenseweg 38
5674 SH Nuenen
Nederland
Kosten:
€ 10,-
Contact:
SintiMusic
06 8193 5569
Tim Kliphuis Trio met gipsygitarist Paulus Schäfer op podium in de Stam Gerwen @ Cafe de Stam | Nuenen | Noord-Brabant | Nederland

Het eerste concert in de serie ‘Paulus Schäfer invites…’ in 2018 is een knaller van de bovenste plank. Tim Kliphuis komt maandag 22 januari met zijn befaamde trio naar Gerwen. Gerwenaar Paulus Schäfer ontvangt in zijn stamcafé aan de Gerwenseweg Tim Kliphuis, die nu al beschouwd wordt als een levende legende binnen de wereld van de zigeunermuziek.

In december speelde Paulus met zijn neven Nonnie, Nous’che en Stochelo van het Rosenberg Trio in de Stam, en op 22 januari dus met het Tim Kliphuis Trio. Gerwen wordt terecht genoemd als de bakermat van de gipsyjazz.

Violist Tim vormt samen met Nigel Clark op gitaar en Roy Percy op contrabas het Tim Kliphuis Trio, een ensemble dat gipsyjazz mixt met klassieke- en volksmuziek. Het Tim Kliphuis Trio speelde onder andere in Het Concertgebouw en op het Richard Strauss Festival en het Celtic Connections Festival. Het trio won in 2013 de Scottish Jazz International Award.

CD ‘Grappelli Album’
Het Tim Kliphuis Trio is een internationaal ensemble dat al sinds 2005 wereldwijd optreedt. Violist Tim Kliphuis deelde het podium met grootheden als Richard Galliano en Frankie Gavin en met het Rosenberg Trio en Fapy Lafertin. Tim treedt op zowat alle Djangofestivals op en wordt gezien als de opvolger van Stéphane Grappelli. De onlangs verschenen cd ‘The Grappelli Album’ heeft al juichende recensies ontvangen. Tim is auteur van de bestseller ‘Gypsy Jazz Violin’ en toert met zijn trio van Rusland tot Canada en van Schotland tot Zuid-Afrika.
Nigel Clark is een gitaarvirtuoos met een uniek geluid. Hij werkte samen met grote namen in jazz, folk en rock zoals Gloria Gaynor, Moya Brennan, Jan Akkerman, Carol Kidd en Steve Swallow.
Contrabassist Roy Percy heeft een geheel eigen basgeluid dat zijn wortels kent in New Orleans en de jump-jive. Hij werkte onder andere samen met Duke Heitger, Marty Grosz en Evan Christopher.

Kaarten reserveren
Voor het eerste optreden in de serie “Paulus Schäfer invites..” in 2018 komen het Tim Kliphuis Trio met gipsygitarist Paulus Schäfer op het podium in Gerwen. Het concert begint maandagavond 22 januari om acht uur in café de Stam, Gerwenseweg 38. Kaarten kunnen à tien euro gereserveerd worden op info@sintimusic.nl of via SintiMusic 06 8193 5569.