Reisverslag: fietsreis in Myanmar

Voor het vijfde jaar fietsten Lucas Harms en Margriet Bakx in Zuidoost-Azië. Na in de landen Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, China en Sri Lanka gefietst te hebben kozen ze in voorjaar 2018 voor Myanmar!

Myanmar wordt wel het ‘Gouden Land’ genoemd vanwege de vele gouden pagodes. De rust en vriendelijkheid van het boeddhisme drukt een grote stempel op het dagelijkse leven en het landschap is bezaaid met tempels en pagodes. Alleen al in Bagan, een stad zo groot als Utrecht, staan zo’n 4000 tempels en pagodes.

Sinds een paar jaar is Myanmar officieel open voor buitenlandse bezoekers en is de westerse boycot opgeheven. Wij hebben hier een fietsroute gereden, die ons nog lang bij zal blijven.

Wij zijn er trots op dat wij deze fietstocht door dit unieke, geheimzinnige, spirituele, wondermooie en ook wel controversiële land hebben kunnen maken.

Graag vertellen wij u meer over onze wederwaardigheden op 14 januari vanaf 14 u in D’n Heuvel in Gerwen. Aanmelden is niet nodig. Vanaf half 2 staat de koffie en thee klaar.