Openlucht gipsyjazzconcert in Gerwen

Wanneer:
29 juni 2018 @ 20:00
2018-06-29T20:00:00+02:00
2018-06-29T20:15:00+02:00
Waar:
Het Huysven in Gerwen
De Huikert 35
5674 RG Nuenen
Nederland
Kosten:
€ 10
Openlucht gipsyjazzconcert in Gerwen @ Het Huysven in Gerwen | Nuenen | Noord-Brabant | Nederland

Publiek welkom bij Het Huysven

In het groene dorp Gerwen wordt eind deze maand een vierdaags Sinti Jazz Guitar Camp gehouden. Het openlucht concert op vrijdagavond 29 juni vormt de afsluiting van dit Camp. Bij dit voor publiek toegankelijk concert treden op de gipsy-muzikanten Paulus Schäfer, Fapy Lafertin, Romino Grünholz en de 24 deelnemende gitaristen aan het Camp.  Samen met enkele genodigde gasten treden er die avond zo’n dertig muzikanten op bij  Het Huysven in Gerwen. Reservering van kaarten is vanaf vandaag mogelijk.

Het is de vierde editie van dit Camp met een internationaal gezelschap van 24 gevorderde gitaristen die workshops gaan volgen om de techniek van ritme- en solowerk te verbeteren onder leiding van drie erkende gipsy-gitaristen.

Gerwen: Hart van de gipsyjazz

Voor sologitarist Paulus Schäfer is het Camp in Gerwen een thuiswedstrijd. Samen met Fapy Lafertin, de nestor van de Sinti Jazz, en ritmegitarist Romino Grünholz verzorgt hij de vierdaagse masterclass. Het dorp Gerwen (Nuenen c.a.) wordt in ons land gezien als het hart van de gipsyjazz. De deelnemers aan het Camp vertegenwoordigen niet minder dan 12 nationaliteiten: van Australië tot Noorwegen en van Amerika tot Tsjechië.

Openlucht concert

Vrijdagavond 29 juni vanaf acht uur treden de deelnemende cursisten op en ook de leermeesters klimmen op het podium. Bij dit openlucht concert is een beperkte groep toeschouwers van harte welkom. De entree bedraagt tien euro met aanmelding vooraf via Sinti Music: info@sintimusic.nl. Let op: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Poort open: 19.30 uur, aanvang: 20:00 uur, entree tien euro. Advies: parkeer auto’s op het kerkplein in de dorpskern Gerwen. Locatie: ’t Huysven, Huikert 35, 5674 RG Nuenen (Gerwen) is goed bereikbaar per fiets.