Lezing: Jaar Rond(je) Natuur

Wanneer:
10 september 2018 @ 14:00 – 15:30
2018-09-10T14:00:00+02:00
2018-09-10T15:30:00+02:00
Waar:
D'n Heuvel
Kosten:
Gratis
Lezing: Jaar Rond(je) Natuur @ D'n Heuvel | Beek en Donk | Noord-Brabant | Nederland

Op maandag 10 september van 14 tot 15:30 uur is er in D’n Heuvel in Gerwen een natuurlezing.

Een belevingsreis door de vier jaargetijden

Will van Berkel geeft een lezing over de vier jaargetijden en vertelt over natuur en foto’s. Natuurliefhebbers en andere geïnteresseerden zijn meer dan welkom.

De lezing start met het ‘kleurrijkste’ jaargetijde: de herfst! Bladverkleuring, opeens in de strooisellaag ontwikkeling van paddenstoelen. Weersveranderingen en grote groepen overtrekkende vogels van Noord naar zuid. Het jaargetijde bij uitstek om al deze veranderende kleuren en natuur te kunnen volgen. Voor (natuur)fotografen is dit ‘het jaargetijde’ om tal van deze fenomenen vaste leggen. Ook in de drie opvolgende seizoenen: winter, lente en zomer is er genoeg te beleven en te ontdekken.

Dit keer heb ik niet alleen een boeiend verhaal voor geïnteresseerden in de natuur, maar ook tips voor de beginnende (natuur)fotograaf. Het is een lezing met foto’s van vogels, bloemen, insecten, paddenstoelen en landschappen. Belevingsverhalen over de dagelijkse natuur, rondom je eigen leefomgeving en in de natuurterreinen. In de natuur rondom je heen zijn dagelijks processen bezig waaraan je ongemerkt voorbij loopt. In de natuur zijn opmerkelijke, creatieve situaties vast te leggen die een mooie, kunstzinnige fotoposter kan opleveren.

De lezing “Jaar Rond(je) Natuur” is samen met de aanwezigen kijken naar de gebeurtenissen in de natuur en beleven “wat dat met je doet.” Graag tot dan!

Met ‘gevederde’ groet,
Will van Berkel

Foto’s: © Will van Berkel

Wanneer: 10 september om 14 uur, zaal open om 13:30 uur (koffie en thee verkijgbaar)
Waar: In D’n Heuvel (Heuvelplein 11, Gerwen)