Lezing door Hans Vervuurt: Goed afscheid nemen kan maar één keer

Mogelijk dat dit zinnetje u bekend voorkomt. Met daarbij de foto van Hans Vervuurt, afscheids­­begeleider uit Nuenen. Regelmatig komt zijn advertentie in de bladen van Nuenen voorbij. Hans is door de Werkgroep Leefbaarheid Gerwen (WLG) uitgenodigd een lezing te houden over zijn werk. Graag neemt hij de uitnodiging aan:

“Fijn, om hierover te mogen komen praten. Ik weet dat het onderwerp veel mensen interesseert. Maar het ligt best gevoelig. Praten over de dood. Nog niet zo lang geleden voor velen een taboe. Toch merk ik dat de dood meer en meer bespreekbaar wordt. Ik spreek verdrietige families ná een overlijden, maar ook steeds vaker mensen vóór hun overlijden. Meer en meer drukken mensen zelf hun stempel op hun eigen afscheid. Wat is er mooier?

Zoals ik altijd zeg: je kunt maar één keer goed afscheid nemen. De afgelopen jaren heb ik vele afscheidsdiensten mogen voor­­­bereiden en voorgaan. Er is niet één afscheid hetzelfde. Alle mensen zijn verschillend, families zijn verschillend. Ik vind het dan ook mooi om het persoonlijke, het unieke van een overleden persoon, zo goed mogelijk naar voren te brengen.

Hoe doe ik dat? Graag wil ik vertellen over mijn vele ervaringen van de afgelopen jaren. Ook hoort u over verschillende mogelijkheden van afscheid nemen. Dan zult u merken dat alles bespreekbaar is, dat welhaast alles mogelijk is.

Ik zou het fantastisch vinden als u naar mijn lezing komt. Nog mooier zou ik het vinden als u die middag naar huis gaat met een gerust gevoel en ik u wellicht (nog méér) aan het denken heb gezet. Over een goed afscheid voor een geliefde of: voor uzelf. Want iedereen zal het met me eens zijn: goed afscheid nemen kan maar één keer.”

Wanneer: Maandag 29 oktober om 14 uur.
Aanmelden is niet nodig.
Waar: Gemeenschapshuis D’n Heuvel, Gerwen (toegang gratis)
Zie ook: www.afscheidsbegeleider.nl