Koffieconcert: Klezmajeur speelt klezmer met een kwinkslag

Klezmer vindt haar oorsprong in de feestelijke joodse volks­­­­­­muziek uit Oost-Europa die vooral op bruiloften en feesten werd gespeeld. Het is een mengeling van volkswijsjes met invloeden van Turkse en Arabische muziek.

De muziek is vaak uitbundig, soms ingetogen, maar altijd vol levenswijsheid. Muziek om van te genieten, droevig en vrolijk te worden en over na te praten.

Klezmajeur is opgericht in mei 2006. Sindsdien heeft de groep een fikse serie optredens achter de rug, in theaters, bij feesten, bruiloften, festivals, culturele podia, verzorgingstehuizen. Daarnaast heeft Klezmajeur theaterprogramma’s gemaakt.

Het eerste theaterprogramma ‘Fun Gasn un Rebbn’ is met veel enthousiasme ontvangen. Het volgende programma ‘A Mentsh… ‘ kreeg ook enthousiaste reacties. Met ons huidige programma ‘Klezz La Vie!!!!’ nemen we u mee en vieren we gezamenlijk dat ons lot is verweven met dat van de medemensen, ondanks de uitdagingen en tegenslagen die het leven biedt.

De hoofdzaak is natuurlijk nog steeds de muziek, en die wordt ondersteund met verhalen en beeldende elementen.

Het programma is ingedeeld rond thema’s die één en ander van het Jiddische leven belichten, en vertelt hierover. Samen beleven we tegenslagen en overwinningen en komen uiteindelijk tot de ontdekking dat we nooit genoeg kunnen liefhebben.

www.klezmajeur.nl

Wanneer: Zondag 16 dec 2018
Hoe laat: Van 10:30 uur tot ca. 13 uur.
D’n Heuvel is open vanaf 10:15 uur
Waar: Gemeenschapshuis D’n Heuvel, Gerwen
Kosten: € 7,50 inclusief ontvangst koffie/thee

Aanmelden via werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com of tel 06-41102625