Inloopmiddag : Lezing over Mutoto, project in Congo

Wanneer:
28 november 2022 @ 13:30 – 15:00
2022-11-28T13:30:00+01:00
2022-11-28T15:00:00+01:00
Inloopmiddag : Lezing over Mutoto, project in Congo

Lezing over Mutoto, project in Congo

Sinds enige tijd woon ik, Ton Swinkels, secretaris van Mutoto.nl in Gerwen.
In 1964 is mijn oom Gerrit van Asperdt als pater van de Salesianen (de paters van Don Bosco) vertrokken naar Lumbumbashi, Belgisch Congo.
Vanuit een klein zelf gebouwd hutje is hij gestart met het opbouwen van Cité Des Jeunes (kinderstad). Dit met het doel om straatkinderen een basis opleiding te geven, zoals metselaar, timmerman, automonteur meubelmaker, land tuin bouw, naad en snit, enz. Een beroep waar kansloze kinderen hun geld mee kunnen verdienen. Vandaag de dag krijgen circa 3000 kinderen hier nog steeds een basis opleiding.

De Hapertse schoenmaker Rien van der Vleuten heeft in 2000 een schoenmakersopleiding voor Cité de Jeunes opgezet en ingericht.
In de loop der jaren heeft dit project zich ontwikkeld en het werpt zijn vruchten af: nu nog steeds worden daar jaarlijks vakbekwame schoenmakers afgeleverd. De manier waarop de paters de straatkinderen opvangen en een toekomst geven, dwingt respect af.

Om het werk met straatkinderen in DR Congo in het algemeen te ondersteunen heeft Rien in 2008 de stichting Mutoto.nl opgericht. De doelstelling van de stichting is ‘Hulp voor dakloze en kansarmen in DR Congo’. Dat geeft al aan dat Mutoto.nl haar blikken m.b.t. ontwikkelingswerk verbreed heeft. Diverse projecten zijn inmiddels al een succes, waaronder ook een voedselbank voor ouderen.

Kortom ruim 20 jaar ervaring met ontwikkelingswerk. Dat wil Mutoto.nl nu graag eens laten zien. U maakt kennis met Congo de Congolezen en hun ‘eigen’ aardigheden en de kracht waarmee deze mensen in de maatschappij staan. Ook richten wij een blik op de toekomst.

Kortom voor diegenen die geïnteresseerd zijn in hun Afrikaanse medemens is deze middag een aanrader. U bent van harte welkom.
Vanaf 13.30 uur kunt U binnenlopen om 14.00 uur begint de lezing.