Gipsyjazz-avond in café de Stam Gerwen

Wanneer:
23 oktober 2017 @ 20:00 – 22:00
2017-10-23T20:00:00+02:00
2017-10-23T22:00:00+02:00
Waar:
Cafe de Stam
Gerwenseweg 38
5674 SH Nuenen
Nederland
Kosten:
€ 10,-
Contact:
SintiMusic
0681935569.

Maandag 23 oktober verzorgen ervaren gitaristen en gastmuzikant Tim Welvaars op mondharmonica een gipsyjazz-concert in Gerwen. Muzikale duizendpoot Tim Welvaars (Breda) en gipsygitarist Paulus Schäfer (Gerwen) met zijn trio betreden het podium in het intieme concert-café de Stam in Gerwen. Paulus Schäfer en zijn bandleden zijn bewezen vertolkers van de gipsyjazz. Het is de eerste gipsyjazz-avond in het nieuwe muziekseizoen.

De combinatie van de typische gipsyjazz met andere muziekstijlen leverde eerder al verrassende muzikale avonden op de café de Stam. Zoals de gastoptredens bij Paulus Schäfer van accordeonist Dominique Paats, saxofonist Jacco van Santen en het Italiaanse Dario Napoli Trio.

Paulus Schäfer invites…
Afgelopen maanden is Paulus Schäfer voor optredens en workshops in Amerika, Italië, Engeland, Frankrijk, Kroatië en Duitsland geweest. Hij geniet van de vele muzikale samenwerkingen in het buitenland maar is ook altijd weer blij als hij thuis, bij zijn gezin, familie en vrienden in Gerwen is. Hij laat graag anderen kennismaken

Paulus Schäfer invites…

met de gipsyjazz, maar is zelf ook altijd nieuwsgierig naar de muziekstijlen van andere muzikanten. Daarom nodigt hij de komende maanden een aantal muzikanten en bands uit in zijn dorp. Op sommige avonden speelt Paulus met zijn eigen trio met een gastmuzikant, terwijl op andere avonden een band speelt, samen met Paulus. Dat gebeurt onder de noemer: Paulus Schäfer invites.

 

Leerling van Toots Thielemans
Voor de eerste ‘Paulus Schäfer invites’ op maandagavond 23 oktober is Tim Welvaars uitgenodigd. Hij voltooide aan het Hilversums conservatorium de studie lichte muziek voor saxofoon, piano en arrangeren. Daarna heeft Tim Welvaars zich gespecialiseerd in de jazzharmonica. In 1988 werd hij geïntroduceerd als eerste leerling van de legendarische Toots Thielemans. Tim Welvaars won als ‘Toots’ de Henny Huisman Soundmix Show. Hij woonde en werkte zo’n vijf jaar in Los Angeles en trad daar op met grootheden uit de jazzwereld zoals Stevie Wonder, Ray Brown en Lee Ritenour.

Kaarten reserveren
Het gipsyjazzconcert van het Paulus Schäfer Trio met gastmuzikant Tim Welvaars begint maandagavond 23 oktober om acht uur in café de Stam, Gerwenseweg 38 in Gerwen. Kaarten kunnen à tien euro gereserveerd worden op info@sintimusic.nl of via SintiMusic 06 8193 5569.