André van der Maat-dag

André van der Maat dag, de opschoondag in Gerwen.

Update: op basis van het advies van de landelijke overheid omtrent het coronavirus gaan alle activiteiten van de WLG tot en met 31 maart NIET door. Deze activiteit is geannuleerd.

In Gerwen wordt de landelijke opschoondag de
‘André van der Maat dag’ genoemd, naar de in 2011 overleden André van der Maat die zijn leven wijdde aan het schoon houden van de bermen rondom Gerwen. Met plastic zakken aan zijn fietsstuur was hij een bekend begrip in Gerwen en omgeving.

De landelijke opschoondag is dit jaar op 21 maart, zo ook de André van der Maat dag in Gerwen. Met zo veel mogelijk mensen zullen de bermen en perken in en rond Gerwen weer schoon gemaakt worden van zwerfafval.
Want zwerfafval blijft veel langer liggen dan dat de meeste mensen beseffen. Om maar wat voorbeelden te noemen: een appelklokhuis blijft zo’n veertien dagen liggen, papier zes maanden, een bananenschil één jaar, een sigarettenpeuk twee tot twaalf jaar, plastic oneindig, kauwgom twintig jaar en een blikje zelfs vijftig jaar!
En toch zijn er nog steeds veel mensen die hun peuk, snoeppapiertje of kauwgom achteloos neergooien.

André van der Maat-dag
De kinderen van de basisschool Heuvelrijk zullen vrijdag 20 maart een begin maken en met zijn allen de omgeving al schoon gaan maken. Zaterdag 21 maart is het de beurt aan iedereen om mee te helpen. Om 13 uur is het verzamelen bij de kiosk in Gerwen en na het opschonen van Gerwen en omgeving is iedereen welkom bij ’t Huisven voor soep met worstenbroodjes.

Je van te voren opgeven is fijn, dit kan door contact op te nemen met Ad Donkers: a.adonkersderks@gmail.com of 06-10353981
Dit is een initiatief van de dorpsraad samen met de WLG; werkgroep leefbaarheid Gerwen. Mailadres: werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com.

Wanneer:  zaterdag 21 maart
Verzamelen: om 13.00u bij de kiosk , D’n Heuvel
Aanmelden: bij Ad Donkers via a.adonkersderks@gmail.com